blog

Rebarbora

13. 06. 2016, lada
SAM_5912

A jeden povíkendový příspěvek: rostlina ze zahrádek našich babiček: REBARBORA
ta moje si žije leta svým životem v rohu zahrádky, některé stonky byly tlusté jako dětské ručičky; její sezóna pro jídlo končí v červnu, pak obsahuje látky, které nám už moc neprospívají; dle starých doporučení ji konzumujte s mlékem a v koláčích ji užívejte v kombinaci s tvarohem; vyzkoušela jsem mnoho receptů – koláče, kompoty, marmelády, sirupy, zmrzlinu, pyré na lívance…; postup pro přípravu ke zpracování v kuchyni: stonky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, využijeme hned při přípravě pokrmu, nebo dáme zamrazit. Naše rebarbora hlásí příchod léta v mnoha spřátelených domácnostech již necelých 20 let. Abych nezapomněla: když už ji nejíme, slouží dál, jejími listy zakrývám kompost a mulčuju záhonky.

(c) 2017, LadaObchodní podmínky
web vyšil